Logo regionálního portálu vmeziricsko.cz

Regionální zpravodajství

Pivo Harrach z Velkého Meziříčí patří mezi oceněné Regionální potraviny

Hana Charvátová, konzultantka online marketingu
čtvrtek 10.11.2022

Ilustrační foto
Autor: Jitka Svatošová, web Ve...

V sobotu 3. 9. 2022 se v Jihlavě konalo slavnostní vyhlašování letošních držitelů ocenění Regionální potravina, mezi kterými bylo i pivo Harrach z Velkého Meziříčí, konkrétně Harrach - Tmavý ležák. Ocenění tu z rukou hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka převzal jednatel minipivovaru Jelínkova vila Martin Jurek.

Co je to Regionální potravina?

Toto označení uděluje každoročně Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským a potravinářským výrobkům z České republiky.

Značka Regionální potravina je tak zárukou, že produkt i suroviny, ze kterých je vyroben, pochází z domácí produkce. Takto označené produkty jsou navíc díky krátkým distribučním cestám čerstvější a mají lepší chuť i vůni. Mimo to prokazují vždy i jistou jedinečnost, ať už se jedná o tradiční recepturu typickou pro daný kraj, originální výrobní postup, anebo využití specifické regionální suroviny.

V rámci Kraje Vysočina se do soutěže letos přihlásilo 20 výrobců s celkem 65 produkty. Ocenění získalo 9 z nich; jejich seznam najdete na www.regionalnipotravina.cz.

 

Jaký je oceněný produkt Harrach - Tmavý ležák?

Tradiční tmavý ležák plzeňského typu vyniká krásnou karamelově-kávovou vůní. Ve středně plné chuti se potom mísí výrazná složka karamelového sladu s chmelovou hořkostí, která je velmi dobře vyvážená a podtrhuje celkový charakter tohoto nesladkého tmavého piva. V Jelínkově vile tvoří spolu se světlým ležákem pravidelnou nabídku už od roku 2004, kdy byl minipivovar uveden do provozu.

 

Článek byl převzat se souhlasem vydavatele ze zpravodaje Velkomeziříčsko. Titulek a mezititulky jsou redakční.

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama